Líbí se vám http://www.magnificat.cz/%3Fpage_id%3D37 představa, že byste si doma vytvořili svou vlastní čokoládu? Pokud ano, určitě byste měli již předem vyřadit z výběru potřebných surovin různé náhražky. Je třeba pracovat s tím nejlepším, co máte k dispozici, což není nic jiného, než kakaová hmota https://www.nakliceno.cz/cokolada/. Co to vlastně je tato kakaová hmota, a proč je pro čokoládu tou nejlepší surovinou?
Všechno je to o poctivých surovinách
Když chcete, aby něco mělo kvalitní výstup, logicky musíte přidat kvalitní vstup. Co to přitom znamená z pohledu čokolády? Je to zejména nutnost přidat základní surovinu, kterou je kakao. Neměli byste však spoléhat na různé prášky, které nejenom, že jsou odtučněné, ale také jsou vyrobeny z pražených bobů. To samo o sobě není nic dobrého, pokud si chcete být jisti, že váš výrobek bude mít kvalitní a dobrou chuť. Z tohoto důvodu byste měli mít zájem o to nejlepší, co je na trhu. To přitom nemusí znamenat, že byste měli nakupovat za nejvyšší ceny, ale spíše byste si měli ověřit, že vámi vybíraný produkt splňuje následující požadavky:
- Vyrobené z nepražených bobů = to znamená, že jsou zachovány všechny potřebné vlastnosti, navíc se neochuzujete o tuk, který často chybí v odtučněném prášku
- Dostatečný obsah másla = v běžné hmotě, která se dá použít pro výrobu kvalitní čokolády, se nachází až 55 % másla, který funguje jako nosič chuti
- Namleto za nízkých teplot = pokud by vstupní surovina byla při výrobě nadmíru zahřívána, znamenalo by to její degradaci, což je něco, co rozhodně nechcete
Chcete-li si být jisti výsledkem, určitě nakupujte v obchodě, který vám nic netají. Čím prostší složení a transparentnější původ, tím lépe pro vás, neboť si budete moci být jisti kvalitou, kterou vám vstupní surovina bude slibovat. Naopak byste to však riskovat neměli, neboť i při dodržení postupu byste mohli být nespokojeni s tím, co jste nakonec vyrobili, což by byla samozřejmě velká škoda.